Home arrow RX-7 Club
Print E-mail

Image 

Inleiding

Mazda is tot op heden de enige autofabrikant die in grote getale succesvol automobielen heeft gebouwd die voorzien zijn van een rotatiemotor, ook wel Wankelmotor genaamd.
 Het commerciële succes kwam met het uitbrengen van een sportwagen in 1979: de Mazda RX-7.
Er zijn in de loop der jaren 3 verschillende types RX-7 gebouwd, waarvan het laatste model slechts alleen in Japan op bestelling nog leverbaar was sinds april 1997. In augustus 2002 is er een definitief einde gekomen aan de productie van de RX-7 en de rotatie techniek is verder geëvolueerd in de RX-8. Dit model is echter nooit als volwaardig opvolger van de RX-7 geworden. De levering van dit model werd in België en Nederland eind 2008 gestaakt

Waarom zo verslaafd aan een Mazda RX-7?

Een Mazda RX-7 onderscheidt zich niet alleen door zijn motor sterk van alle overige sportwagens, waardoor er snel veel liefhebbers waren voor deze auto. 
Zij zijn gegrepen door een liefde voor de prachtige lijnen en uitvoeringen, te samen met de unieke techniek van de motor.
 Een aantal van deze liefhebbers hebben in februari 1996 de RX-7 CLUB opgericht, want als dit raspaardje eenmaal je hart heeft gestolen wordt het alleen maar erger!

Doelstelling RX-7 Club

Artikel 2 van de statuten van de RX-7 Club geeft als doelstelling het volgende aan: 
"De vereniging heeft ten doel het bevorderen van de beoefening van de autosport met de Mazda RX-7 sportauto's en het bevorderen van de contacten tussen de leden onderling".
 In gewone woorden betekent dit dat we met de leden van de club goede en gezellige contacten onderhouden, waarbij we ervaringen, gegevens en allerhande zaken aangaande de RX-7's uitwisselen.

Evenementen

Zeer belangrijk zijn daarbij de diverse puzzel- en toerritten die we jaarlijks organiseren. Hierbij proberen we zoveel mogelijk de activiteiten door het hele land te spreiden. De ervaring van veel van onze leden is dan ook dat zij hierbij door gebieden heen komen die zij beslist niet kennen en wellicht zonder onze club nooit zouden hebben verkend. Hierdoor zijn al veel leden onder de indruk geraakt van de vele mooie (onbekende) plekjes die Nederland heeft. 
Ook organiseert de club éénmaal per jaar een activiteit, waarbij de stuurvaardigheid van de "piloot" wordt getest/vergroot en/of waarbij snelheidsproeven aan de orde zijn. Deze activiteiten zijn zorgvuldig omkleed met veiligheidsmaatregelen en worden op een zeer verantwoorde manier georganiseerd. Pure snelheidswedstrijden worden niet door onze club georganiseerd.
Tevens zijn er contacten met buitenlandse RX-7 clubs, waardoor uitstapjes naar b.v. Engeland of Duitsland tot de mogelijkheden behoren.
Daarnaast organiseert de club gemiddeld éénmaal per jaar een technische clubdag over de RX-7.

Clubblad

Gemiddeld 4 keer per jaar verschijnt er een clubblad in kleur, waarin o.a. verslagen van de ritten worden gegeven zodat degenen die deze niet hebben kunnen meemaken ook de ervaringen kunnen delen. Tevens staan in het blad artikelen die van technische aard zijn, "sterke verhalen" over de RX-7, oude roadtests, kortom alles wat maar iets te maken heeft met de RX-7 en/of rotatiemotor.

 Image

Wie kunnen er lid worden?


Leden: Alle eigenaren van 1 of meerdere RX-7's


Familie-lid leden: Alle familie leden welke op hetzelfde adres wonen als de gewone leden en met een tweede RX-7 de evenementen willen bezoeken.


Donateurs: Zij allen die de RX-7 een warm hart toedragen en op de hoogte gehouden willen worden van het wel en wee van onze club.

 
Polls
RotaryStock
img_3224.jpg